Applicatie BitLit maakt koppeling fysiek boek en ebook mogelijk

0

Een ebook cadeau doen of voor een lagere prijs aanbieden bij een papieren boek is op het moment nog erg lastig. Want hoe kun je als koper bewijzen dat je al voor het papieren boek betaald hebt? Er is nu een app die de koppeling tussen papier en digitaal makkelijker moet maken.

Uit onderzoek blijkt dat mensen liefst niet de volledige prijs voor het ebook zouden willen betalen wanneer ze de papieren versie al in bezit hebben. Er zijn al veel manieren verzonnen om de koppelverkoop van papier en ebook mogelijk te maken. De app BitLit probeert het op een geheel eigen wijze.

Met de app scan je de omslag van je boek. Door je naam vervolgens op de bladzijde met copyrightvermelding te plaatsen en deze ook te scannen geef je aan dat het boek van jou is. De app geeft je vervolgens toegang tot de ebookversie, of gratis of tegen betaling van een klein bedrag.

In Nederland zou de app overigens momenteel niet zomaar voor elk boek gebruikt mogen worden. De Wet op de Vaste Boekenprijs staat bundeling van papieren boek en ebook niet toe zonder dat uitgevers daar speciaal een combinatieprijs voor aanvragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in