PRISM maakt 1984 van Orwell tot nieuwe bestseller

0

De roman 1984 van George Orwell duikt deze week op in de bestsellerlijsten van diverse online boekwinkels. Bij Amazon staat het boek inmiddels in de top-100 van meest gekochte ebooks. De reden: de ophef over het PRISM-programma van de Amerikaanse overheid.

In Orwells boek staat iedereen onder continue bewaking van de overheid. Van Orwell stamt ook de uitdrukking “Big Brother is watching you,” waarbij Big Brother de naam is van de grote leider die iedereen in de gaten houdt. Orwells boek staat inmiddels symbool voor landen waarin de overheid een grote beperkende invloed op burgers heeft.

Vorige week werd bekend dat de Amerikaanse geheime dienst mogelijk directe toegang heeft tot de gegevens van grote bedrijven als Google en Facebook. Als gevolg daarvan is er een hernieuwde interesse in het klassieke meesterwerk van Orwell, voor het eerst gepubliceerd in 1949. ‘Big Brother’ blijkt je inderdaad in de gaten te houden.

De schrijver, George Orwell, overleed in 1950. Daardoor is de klassieker nog niet in het publieke domein beschikbaar, dus niet te vinden op websites als Gutenberg.org.

Vorig artikelApplicatie BitLit maakt koppeling fysiek boek en ebook mogelijk
Volgend artikel“Meeste zelfgepubliceerde ebooks rotzooi”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in