Microsoft doet patentaanvraag op omslaan pagina

0

Begin 2009 heeft Microsoft een aanvraag ingediend voor een patent op het met een vingerbeweging omslaan van een pagina op een touchscreen. De aanvraag was waarschijnlijk ooit bedoeld voor het Courier-project van het IT-bedrijf. Apple maakt voor de iBooks-app gebruik van ongeveer dezelfde principes als die waar Microsoft een patent op wil.

In de patentaanvraag, die enkele dagen geleden gepubliceerd werd, staat onder meer te lezen dat Microsoft een patent wil op de animatie bij het digitaal omslaan van een pagina. Door een vingerbeweging zou een stuk van de pagina om moeten krullen en de vingerbeweging volgen. De omslaande pagina zou net als in een echt boek enigszins doorschijnend moeten zijn.

Opvallend is dat Apple voor de iBooks-app ongeveer dezelfde animatie gebruikt. Microsoft heeft het patent in 2009 aangevraagd, lang voor de aankondiging van de iPad. Dit lijkt erop te wijzen dat Microsoft al begin 2009 bezig was met plannen voor een tablet-achtig digitaal leesapparaat. Een van die mogelijke plannen, de Courier, werd onlangs opgedoekt. De patentaanvraag staat echter nog. Het is niet bekend of en wanneer Microsoft het patent ook daadwerkelijk krijgt toegewezen.

Een paar dagen geleden werd bekend dat Amazon een patent heeft gekregen op een dualscreen-ereader. Met dit patent zou het mogelijk grip kunnen krijgen op concurrent Barnes & Noble. Nu ook Microsoft een patent blijkt te willen op iets wat aan digitaal lezen gerelateerd is, zou een patentenstrijd wel eens de volgende ontwikkeling kunnen zijn in de ereaderoorlog.

(Via: The Bookseller)

Vorig artikelDeloitte: Ontwikkeling ereadermarkt is onzeker
Volgend artikelNemoptic maakt goedkoop elektronisch papier
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in