Fujitsu zet nieuwe stap met e-paper

0

Fujitsu heeft op de e-Book Expo in Tokyo de nieuwste versie van het door het bedrijf ontwikkelde elektronisch papier getoond. Het gaat om een verbetering van de kleurenschermen die Fujitsu enige tijd geleden in de reader Flepia op de markt bracht.

Vooral de verbetering van de scherm-opbouwtijd is aanmerkelijk. De originele Flepia deed er bij maximaal kleurgebruik nog acht seconden over om van beeld te wisselen, dat is nu teruggebracht tot 0,7 seconde. De gebruikte schermtechniek vertoont overeenkomsten met LCD-schermen, maar heeft geen backlight nodig en is daardoor ook in zonlicht nog goed leesbaar.

Het proefmodel dat Fujitsu op de internationale beurs liet zien weegt 220 gram en is daarmee dunner en lichter dan de eerdere modellen. Het besturingssysteem waarop het scherm draait was eerst Windows maar is nu ingewisseld voor Linux. Het apparaat heeft een scherm van 8 inch en kan 4.096 kleuren weergeven met een pixeldichtheid van 157 dpi. De reader is geschikt voor het tonen van JPG, ePub en PDF-bestanden.

Op Youtube is een filmpje te vinden van het vernieuwde Fujitsu-scherm. Er is nog niet bekend of de fabrikant de schermen binnenkort in een vernieuwde reader op de markt brengt.

(Via: DigInfo.tv.)

Vorig artikelKan ik boeken lezen op mijn iPad?
Volgend artikelPanasonic lanceert ‘ebook tablet’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in