Panasonic lanceert ‘ebook tablet’

0

Panasonic introduceerde vorige week op de e-Book Expo in Tokyo de UT-PB1, een Android-tablet die hoofdzakelijk bedoeld is om ebooks op te lezen. Het apparaat zal over 600 voorgeïnstalleerde digitale boeken beschikken, en zal de gebruikers toegang verlenen tot de ebookshop van de grootste Japanse webwinkel Rakuten, die begin augustus zijn virtuele deuren opent.

Met deze tablet wil Panasonic een publiek aanboren van voornamelijk dertigers en veertigers die veel lezen. Aan de vormgeving kan je zien dat het apparaat echt bedoeld is om ebooks in portretmodus op te lezen. Ook de interface van het beginscherm, die lijkt op een desktop, is uniek. Daar worden je favoriete boeken op getoond, evenals de ebooks die je aan het lezen bent of nog moet lezen. De UT-PB1 heeft tenslotte een eigen API die de koppeling met de database van Rakuten mogelijk maakt, zodat je op je toestel bijvoorbeeld informatie kan verkrijgen over ebooks uit het aanbod van Rakuten.

De tablet van Panasonic draait op het Android-besturingssysteem, en beschikt dus over basisapplicaties zoals browsing en e-mail. De UT-PB1 heeft een 7-inch scherm met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, weegt 400 gram en bevat een dual-core CPU, een ingebouwde camera en een microSDHC-kaartslot. De kostprijs en releasedatum zijn nog niet vrijgegeven.

(Via: DigInfo)

Vorig artikelFujitsu zet nieuwe stap met e-paper
Volgend artikelModelcontract met nieuw royaltypercentage ebooks van kracht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in