Eindcijfer student afhankelijk van leesgedrag eerste drie weken

0

Bedrijfskundestudenten duiken pas tegen het einde van een semester volop in hun digitale studieboeken en studenten die een sociale studie volgen lezen het minst, vergeleken met studenten uit andere studierichtingen. Dat blijkt uit een analyse van Kno, een Amerikaanse leverancier van digitale studieboeken. Opmerkelijk is dat aan de hand van het leesgedrag in de eerste drie weken uitspraken gedaan kunnen worden over het eindcijfer van een student.

Apps voor digitaal lezen maken het mogelijk om het leesgedrag van de gebruiker te monitoren en analyseren. Soms levert dat interessante gegevens op. Zo blijkt uit een analyse van het leesgedrag van studenten dat in de eerste drie weken van een semester al voorspeld kan worden wat voor cijfer de student mogelijk gaat halen: studenten met hoge cijfers werken de tekst systematisch door, terwijl studenten met een lager cijfer vaker heen-en-weer springen in de tekst.

Verder blijkt dat verpleegkundestudenten de meeste markeringen aanbrengen in hun studieboeken. Toekomstige ingenieurs maken veelvuldig gebruik van de zoekfunctie en studeren net als bedrijfskundestudenten pas écht fanatiek als het examen in beeld komt.

Bekijk onderstaande infographic voor meer opmerkelijke resultaten.

Vorig artikelAmerikaanse Spotify voor magazines op iPad
Volgend artikelHet Vaticaan verkoopt ebooks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in