Blz1: nieuw platform om boeken ‘blind’ te ontdekken

0

In september opent een nieuw Nederlands platform om boeken te ontdekken. Blz1 verstuurt dagelijks gepersonaliseerde leesfragmenten van boeken naar deelnemers, zonder cover, flaptekst en auteursnaam.

Op blz1 kunnen lezers een profiel aanmaken en daarbij aangeven naar welk soort boeken hun voorkeur uitgaat. Ze ontvangen vervolgens dagelijks de eerste pagina’s van een boek dat aansluit bij hun persoonlijke profiel. Het boek wordt geselecteerd op basis van een ‘lerend algoritme’, dat naast het profiel van een lezer gebruikmaakt van factoren als lees, blader en koopgedrag.

Wie na het lezen van het anonieme fragment van het boek tot aankoop overgaat ontvangt ‘kortingscredits’ waarmee een gratis ebook besteld kan worden. Wie toch eerst wil weten om welk boek het precies gaat, kan doorklikken en het boek vervolgens bestellen.

Door het gebruik van leesfragmenten zonder cover of naam van de auteur, wil het nieuwe platform focussen op de leeservaring en de lezer laten oordelen op basis van de inhoud van een boek. Zo wordt volgens blz1 voorbijgegaan aan de ‘bestselleritis‘.

Vorig artikelKobo brengt app uit voor BlackBerry 10
Volgend artikelBol.com: 10% verkochte Nederlandse boeken is digitaal
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in