Hoe hack je een Sony ereader

0

De Sony PRS-505 is volgens Register Hardware relatief eenvoudig te tweaken en hacken, voornamelijk dankzij de manier waarop deze ontworpen is.

Zonder al te technisch te worden: het heeft te maken met de Linux kern van het apparaat. Je kunt hem na het hacken en tweaken niet gebruiken als computer, maar je kunt wel dingen aanpassen zoals lettertype, icoontjes, logo’s en bijvoorbeeld je naam en adres gegevens toevoegen aan het “About” scherm. Wel handig voor als je je ereader kwijt bent geraakt.

Ook is het mogelijk om andere functies aan knoppen toe te wijzen of knoppen helemaal uit te schakelen. Nog dieper in het apparaat kun je ook de XML en Javascript controleren en zo zou het mogelijk kunnen worden om vanaf je SD-card bijvoorbeeld Sudoku te spelen op je ereader.

Even een waarschuwing van eReaders.nl. Als je hier niet handig mee bent, ga hier dan vooral niet mee aan de slag. Je zou je ereader ermee kunnen beschadigen en dan vervalt je garantie naar alle waarschijnlijkheid. Wil je echt weten hoe het moet, klik dan op de link die hieronder staat.

(Via: Register Hardware.)

Vorig artikelGratis ebook ter promotie werkt
Volgend artikelApple toch niet in ebooks?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in