Apple toch niet in ebooks?

0

De Apple geruchtenmachine draait op volle toeren en het laatste gerucht is dat het bedrijf toch niet in ebooks gaat doen. Apple doet eerder een defensieve zet met hun nieuwe Cocktail project.

Het Cocktail project, waarvan eerste gedacht werd dat het een ebook project zou zijn, is echter een project om een nieuw bestandsformaat van vier grote muzieklabels de pas af te snijden.

Sony, Warner Bros, Universal en EMI werken samen om het nieuwe digitale bestandsformaat CMX voor te bereiden. Daarin kunnen de muziek zelf, video, songteksten en het artwork van cd-hoezen worden opgenomen. Als je dit CMX-bestand opent, dan krijg je een zogenaamde landingspagina te zien waarin alle verschillende opties te zien zijn.

Cocktail is het project van Apple dat daartegen in het verweer gaat. Hoe het precies zal verschillen met CMX, is niet duidelijk. Wel is duidelijk dat als CMX niet compatible is met iTunes, dat het dan geen lang leven beschoren zal zijn, vanwege de marktpenetratie van de iPod en de iPhone. Apple hoopt Cocktail in de komende twee maanden ergens te lanceren.

Overigens zijn er ook screenshots uitgelekt van iTunes versie 9. Dit moet een sociaal platform gaan worden waarin onder meer Last.fm, Twitter en Facebook geïntegreerd zullen worden. Geen enkele bron meldt dat iTunes ook een platform wordt voor de verkoop van ebooks, helaas. Het had wel mooi geweest om te zien wat Apple met ebooks kan doen. Aan de andere kant: “People don’t read anymore” dixit Steve Jobs.

(Via: Ebooktest.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in