Gerucht: Amazon wil ook andere hardware ontwikkelen

  0

  De geruchten dat Amazon bezig is met de ontwikkeling van andere hardware gadgets naast de Kindle worden steeds sterker. Een groot aantal vacatures bij Lab 126, het ontwikkelcentrum van Amazon, lijken erop te wijzen dat Amazon zich oriënteert op het maken van andere apparaten dan een ereader.

  De geruchten komen van werknemers binnen Amazon, die niet met naam en toenaam genoemd willen worden. Het schijnt dat Amazon nogal gefrustreerd is over ander bedrijven die ook de markt voor digitale content betreden. Amazon wil er alles aan doen om een van de grootste spelers op de markt voor digitale content te blijven.

  Zo kocht Amazon vorig jaar Touchco op, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van multitouch hardware producten. Daarnaast heeft Lab 126 dus ruim 80 vacatures open staan voor de hardware divisie. Het originele doel van het lab is het bouwen van een heel scala aan apparaten. Zo werd er gesproken over een mobiele telefoon, mp3-spelers en andere apparaten waarop de consument digitale content kan consumeren. Het ontwikkelen van een mobiele telefoon is volgens een medewerker nu geen prioriteit, maar wordt zeker nog als optie open gehouden.

  De apparaten die volgens de geruchten ontwikkeld moeten worden, moeten geschikt zijn voor alle content die Amazon levert: ebooks, muziek en films. Met de huidige ontwikkelingen in de markt voor ereaders en digitaal lezen, is het waarschijnlijk geen onverstandige stap van Amazon om te focussen op hun rol van contentleverancier. Door ook de apparaten te leveren waarop de content van Amazon zo gemakkelijk en prettig mogelijk geconsumeerd kan worden, houdt Amazon de controle hier over en daarmee, hopen zij, ook hun marktaandeel. Toch zal Amazon bij een eventuele introductie van andere apparaten voorzichtig te werk moeten gaan, omdat de concurrentie op bijvoorbeeld het gebied van mobiele telefoons al een stuk verder is. De verwachting is dan ook dat de introductie van eventuele andere apparaten nog wel even op zich laat wachten.

  Bron: New York Times Blog

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in