Onderzoekers werken aan doorbladerbare ebooks

0

Vaak wordt ‘het door het boek kunnen bladeren’ genoemd als eigenschap die jammer genoeg ontbreekt bij ebooks. Daar komt wellicht verandering in als het aan de onderzoekers van de Queen’s University ligt. Zij werken aan een prototype ereader waarin meerdere flexible eInk-schermen worden gecombineerd.

In het DisplayStacks-project wordt getracht om de bladerervaring van boeken in het digitale domein te introduceren. Dat doen de onderzoekers door meerdere buigbare eInk-schermen op elkaar te stapelen en deze met elkaar te laten interacteren. Daartoe zijn de schermen voorzien van geïntegreerde sensoren, zodat het ‘omslaan’ van een pagina daadwerkelijk leidt tot een paginawisseling.

Het team wil op deze manier informatie via ‘asymmetric bimanual interaction mechanisms’ toegankelijk maken. Anders gezegd: het moet mogelijk worden om door ebooks te bladeren door pagina’s om te slaan, en om bijvoorbeeld op een rechterpagina een hoofdstuk op te roepen door op de linkerpagina een vermelding in een inhoudsopgave aan te tikken.

In onderstaande video is te zien hoe de DisplayStacks-technologie werkt. Het is duidelijk dat het prototype nog ver van productierijp is. Tot op heden zijn er nog geen flexibele eInk schermen toegepast in consumentenproducten.

(via E-Ink-Info)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in