Vakantiebieb-app populair onder jeugd

2

De Vakantiebieb-app van de Nederlandse bibliotheken is succesvol onder de jeugd, zo meldt Bibliotheek.nl, de initiatiefnemer van de app. Tot nu toe werden er al 300.000 jeugdboeken gratis gedownload via de applicatie.

Met de Vakantiebieb bieden de bibliotheken tijdens de schoolvakanties een selectie ebooks aan die iedereen gratis kan downloaden op tablets of smartphones. Vorig jaar stond de app voor het eerst in de appwinkels, met deze zomervakantie is de app inmiddels toe aan de vierde versie.

De bibliotheken werken voor de promotie samen met lagere scholen. Die zien in de vakantieperiode de ideale tijd voor schoolkinderen om veel te lezen. Dat gebeurt ook massaal, zo merkten de bibliotheken. Vanaf begin juli tot nu werden er 300.000 digitale jeugdboeken via de app gedownload.

‘Dat het lezen van kinderboeken weer populairder wordt bleek recent uit cijfers van de VOB; niet verwonderlijk dat kinderen ook steeds meer digitaal gaan lezen gezien het gemak waarmee zij met tablets en smartphones omgaan. Je wordt toch blij van de reactie van een 9-jarig meisje dat vertelt dat ze ‘dislexi’ heeft maar toch graag leest en genoten heeft van het Leven van een loser uit de VakantieBieb. Daar doen we het voor’, aldus directeur Diederik van Leeuwen van Stichting Bibliotheek.nl.

De ebooks in de Vakantiebieb-app zijn nog tot en met 31 augustus beschikbaar.

Vorig artikelReview Icarus Illumina
Volgend artikelAandeel ebooks in verkopen gestegen naar 6%
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

2 REACTIES

  1. kut kut kut kut kut kut kut kut kut kut kut kut kut kut kut hcgjhkjlhkj;husdhcbcyfjhviufvhgfhdjhyvfteyfb fgewfdbcyd
    dfggfuwenugdsdbjhidsfbfehhftronfufbfyndkjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in