Amazon in gesprek met uitgevers over ebookbibliotheek

0


Volgens zakenkrant Wall Street Journal werkt Amazon aan een nieuw model voor ebooks. Klanten van het bedrijf zouden voor een vast jaarlijks bedrag toegang krijgen tot een bibliotheek met ebooks. In eerste instantie zou het gaan om oudere titels.

Volgens bronnen zouden veel uitgevers echter niet staan te springen om de nieuwe plannen van Amazon. Zij denken dat een abonnementsmodel de waarde van ebooks nog verder naar beneden zal brengen. Ook zou het de relaties tussen deze uitgevers en andere retailers in gevaar brengen.

Amazon wil naar verluidt dat leden van het Prime-programma kostenloos toegang krijgen tot de ebookbibliotheek, die voornamelijk uit oudere titels zou moeten bestaan. Prime-leden betalen momenteel 79 dollar per jaar voor voordelen als standaard verzending binnen twee dagen en toegang tot digitale films en televisieprogramma’s.

Het bedrijf wil uitgevers een aanzienlijk bedrag betalen wanneer ze besluiten deel te nemen aan het programma. Ook gaat Amazon mogelijk een beperking stellen op het aantal ebooks dat klanten per maand kunnen lenen.

Amazon komt dit najaar zeer waarschijnlijk met een 7-inch tablet. Ook zou er volgens onbevestigde berichten een nieuwe ereader op het programma staan.

(Via WSJ.)

Vorig artikelZijn er ook kinderboeken te krijgen voor op ereaders?
Volgend artikelDownload vandaag gratis de VertragingsApp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in