Belgisch aanbod op eLinea sterk uitgebreid

0

eLinea kleurt steeds meer Belgisch, want met Ons Erfdeel, nY, Kluger Hans, RifRaf en Filmmagie zijn er opnieuw vijf Vlaamse tijdschriften aan het aanbod toegevoegd. Dit resulteert in tien nieuwe kanalen, waarbij de focus vooral ligt op cultuur, literatuur en entertainment.

Ons Erfdeel is een vuistdik Vlaams-Nederlands kwartaaltijdschrift vol diepgravende artikelen over maatschappelijke ontwikkelingen in de Lage Landen en beschouwingen over literatuur, beeldende kunsten, muziek, theater en film. Op eLinea biedt Ons Erfdeel de betaalde artikelkanalen ‘maatschappij’ (0,79 euro voor ca. 3 artikelen per maand), ‘kunsten’ (0,99 euro voor ca. 4 artikelen per maand) en ‘boeken’ (1,99 euro voor ca. 8 artikelen per maand) aan. Daarnaast vind je een gratis kanaal terug dat maandelijks gevoed wordt met 15 tot 20 nieuwsberichten die afkomstig zijn van het Ons Erfdeel Blog.

Bij de driemaandelijkse tijdschriften Kluger Hans en nY staat literatuur centraal. Kluger Hans grasduint in de internationale literatuur naar interessante hedendaagse stemmen en geeft ruim baan aan debutanten of al gepubliceerde auteurs met een literair bewustzijn en talige durf. Voor 0,99 euro ontvang je maandelijks twee artikelen: gedichten, proza of interessante tussenvormen. nY is een tijdschrift voor literatuur, kritiek en amusement. Het artikelkanaal – waarop je je kan abonneren voor 1,50 euro – biedt naast fris proza en nieuwe poëzie ook flitsende achtergrondstukken en verrassende vertalingen.

Muziekliefhebbers kunnen hun gading vinden in het artikelkanaal van RifRaf, een gratis te verkrijgen maandblad dat de vinger aan de pols houdt van de hedendaagse Belgische en internationale muziekscene. Dit gratis kanaal bevat korte nieuwsberichtjes, interviews met gevestigde waarden en opkomende bands, een waaier aan reviews van recente releases en een uitgebreide party- en concertagenda.

Tenslotte heeft eLinea er met Filmmagie eindelijk een medium bij dat zich volledig richt op film en dvd. Dit maandblad volgt de filmactualiteit via besprekingen, interviews, dossiers en filmfestivalverslagen. Op eLinea lees je iedere maand de coverstory uit Filmmagie (0,20 euro), een selectie van achtergrondverhalen (0,49 euro) en een reeks recensies (0,49 euro).

Ontdek ook de Vlaamse kanalen die al langere tijd beschikbaar zijn op eLinea: Eos, Psyche & Brein, Scilogs, MO* en REKTO:VERSO.

Vorig artikelAmerikaanse ebookverkoop steeg met 167% in juni
Volgend artikelPlastic Logic richt zich op het onderwijs met nieuwe 10,7 inch ereader

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in