Plastic Logic richt zich op het onderwijs met nieuwe 10,7 inch ereader

0

Ereaderfabrikant Plastic Logic heeft vandaag de beschikbaarheid aangekondigd van de Plastic Logic 100, een ereader met epaper-scherm van 10,7 inch. Het is de opvolger van de nooit uitgebrachte QUE die het bedrijf een jaar geleden had willen introduceren. Het apparaat is vooralsnog enkel in Rusland verkrijgbaar.

Plastic Logic richt zich met de nieuwe grootscherms ereader volledig op de educatieve markt. Het bedrijf presenteerde vandaag een vijftigtal ereaders aan docenten die hebben meegewerkt aan een training om het apparaat de komende tijd te gaan testen. Later deze maand is het bedrijf er klaar voor om op grote schaal aan scholen te gaan leveren.

Plastic Logic werkt mee aan een programma van de Russische overheid dat erop gericht is om digitalisering in het onderwijs te stimuleren. De ereaders van het bedrijf worden uitgeleverd met meer dan 40 studieboeken. Los kosten de apparaten 12.000 roebel (ongeveer 290 euro).

Het grote scherm van de Plastic Logic 100 maakt gebruik van een in eigen huis ontwikkeld op plastic gebaseerd epaper-scherm. De ereader weegt 475 gram en is 7,65 mm dik. Verder heeft het apparaat een touchscreen en 4 GB schijfruimte. Bij gemiddeld gebruik gaat de batterij een week mee.

In 2009 kondigde Plastic Logic op grootse wijze een nieuwe ereader aan voor zakelijke doeleinden. Na de introductie van de iPad bleek echter dat het bedrijf de concurrentie niet aan wilde gaan en de verwachtingen niet waar kon maken. In augustus vorig jaar werd de zogeheten QUE proReader dan ook geannuleerd.

(Via: Plastic Logic.)

Vorig artikelBelgisch aanbod op eLinea sterk uitgebreid
Volgend artikelDigitalisering in Nederland een ramp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in