iPhone 5 biedt aardige schermupgrade voor ebooklezers

0
DELEN

Zojuist heeft Apple de iPhone 5 aangekondigd. Voor lezers van ebooks biedt de nieuwe iPhone vooral verbetering wat betreft schermformaat: het scherm krijgt een diagonaal van 4″, een halve inch meer dan voorheen. Daarnaast reflecteert het scherm wat minder omgevingslicht.

De laatste weken lekten er al veel details uit met betrekking tot de specificaties van de iPhone 5. Zo was er al veel speculatie over een groter scherm. Die geruchten zijn nu bewaarheid door de aankondiging dat Apples nieuwe paradepaardje een 4″ scherm heeft, waarbij de verhouding is gewijzigd: de schermbreedte blijft ongewijzigd, de hoogte neemt iets toe. De resolutie wordt 1136×640 pixels.

Interessant is vooral dat de touchlaag nu geïntegreerd is met het lcd scherm zelf, waardoor het beeld contrastrijker wordt en de kleuren meer verzadigd. Tevens zal het scherm minder last hebben van spiegeling, wat goed nieuws is voor mensen die graag ebooks van hun iPhone lezen.

Tot slot is ook de accucapaciteit verbeterd. De iPhone doet nu ca. 10 uur met een batterijlading, terwijl de telefoon iets dunner (18%) en lichter is geworden ten opzichte van zijn voorganger.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER