Uitgeverijen WPG en Lannoo mogen ‘Spotify voor ebooks’ beginnen

0

De Autoriteit Consument & Markt, voorheen de NMA, heeft besloten dat de uitgeverijen WPG en Lannoo gezamenlijk een nieuwe onderneming mogen starten die ebooks aan consumenten gaat verhuren. Volgens de Autoriteit verkrijgen de partijen geen machtspositie door deze samenwerking.

Een maand geleden werd bekend dat de Nederlandse en Belgische uitgeverijen van plan zijn om samen ebooks te gaan verhuren volgens het Spotify-concept: ebooks lezen voor een vast bedrag per maand.

Chris Fonteijn, bestuursvoorzitter van ACM: ‘De markt voor ebooks is sterk in opkomst én in beweging. De beide uitgevers hebben op dit moment een gering aandeel in de verkoop en verhuur van ebooks aan consumenten. In deze markt met flinke concurrentie willen deze twee uitgevers hun papieren én ebooks via veel meer kanalen gaan verkopen en verhuren dan alleen via hun eigen nieuwe online dienst voor het verhuren van ebooks.’

Bovendien hebben de uitgeverijen aangegeven dat het ook voor andere uitgeverijen mogelijk wordt om hun ebooks via het nieuw op te zetten platform te verhuren. Hierdoor verwacht de ACM niet dat de samenwerking tot een machtspositie zal leiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in