Intel maakt laptop met tweede scherm van elektronische inkt

0

Elektronicafabrikant Intel heeft een prototype getoond van een laptop met aan de achterzijde van het normale LCD-scherm een scherm van E Ink. Het E-Inkscherm is voorzien van achtergrondverlichting en kan met de vinger bediend worden.

Intel heeft het tweede scherm ingebouwd in een laptop voor ontwikkelaars. Uiteindelijk zal het ontwerp met een tweede scherm ook zijn weg kunnen vinden naar consumentenlaptops, meldt Tweakers. Intel zou met enkele fabrikanten in overleg zijn over de toevoeging van een E-Inkscherm aan een laptop.

Om te laten zien wat een tweede scherm van elektronische inkt mogelijk zou maken heeft Intel een aantal applicaties ontworpen die gebruik maken van het tweede scherm. Zo is er de mogelijkheid om allerlei informatie op het scherm te tonen als het weerbericht, een feed met Twitter- en Facebookberichten, en uiteraard teksten en ebooks.

Het voordeel van een E-Inkscherm op een laptop is dat het scherm weinig stroom verbruikt. Voor het lezen van artikelen of ebooks zou je dan het scherm aan de achterkant van het apparaat kunnen gebruiken, voor de andere taken op een laptop het normale scherm.

Apparaten met zowel een scherm van elektronische inkt als LCD zijn niet nieuw. Zo was er eerder bijvoorbeeld al de Entourage Edge, en meer recent de YotaPhone: een smartphone met zowel een E-Inkscherm als een LCD-scherm.

Vorig artikelBibliotheken mogen boeken digitaliseren zonder toestemming uitgever
Volgend artikelBibliotheken starten met landelijke ebookcampagne
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in