Kobo kondigt samenwerking met FNAC aan voor Franse markt

0

Het Canadese ereadingbedrijf Kobo zal dit kwartaal in samenwerking met boekhandelsketen FNAC een Franse ebookwinkel openen. Ook zullen de ereaders van het bedrijf, onder meer de Kobo Touch, zowel via de website als in de lokale vestigingen van FNAC verkocht worden.

Frankrijk wordt het derde Europese land waarin Kobo actief wordt, na Groot-Brittannië en Duitsland eerder dit jaar. In 81 winkels van FNAC zullen vanaf de lancering ‘experts’ aanwezig zijn om het Franse publiek bekend te maken met digitaal lezen en Kobo.

Michael Serbinis, CEO van Kobo: “We verwachten dat onze lancering in Frankrijk, evenals onze aankomende start in Spanje, Italië en Nederland omarmd zal worden door de Europese ereading-gemeenschap, als mensen hun digitale leesbibliotheek zullen opbouwen die ze makkelijk op meerdere apparaten kunnen lezen.”

FNAC is de grootste boekhandelsketen van Frankrijk. Ieder jaar verkoopt het bedrijf meer dan 50 miljoen gedrukte boeken. Een jaar geleden betrad het bedrijf de markt voor digitaal lezen met de FnacBook, een ereader die niet kon rekenen op groot succes en waarvan de leverancier uiteindelijk failliet ging.

(Via: Kobo)

Vorig artikelSamsung gebruikers ontkomen niet aan Bol.com-app
Volgend artikel2000 kranten interactief door Paperboy-app

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in