Digitale tijdschriftenkiosk AKO opent deuren

0

Gisteren kwam de al eerder aangekondigde iPad-applicatie van AKO beschikbaar in de App Store. In MagWorld vind je een groot aanbod Nederlandstalige digitale tijdschriften die je op de iPad kunt kopen en lezen. Met AKO’s tijdschriften-app kun je zowel losse nummers aanschaffen als abonnementen afsluiten.

Om gebruik te kunnen maken van de applicatie dien je eerst een account aan te maken. Afrekenen van de tijdschriften gaat vervolgens via PayPal. MagWorld biedt toegang tot een behoorlijk aantal Nederlandse tijdschriften, zoals HP/de Tijd, Leven in Frankrijk, Joie de Vivre, BLVD Man, Elle, Quote, Glossy en AvantGarde. Binnenkort komen daar onder meer nog een aantal bladen van de ANWB bij en het National Geographic Magazine.

Het kopen en betalen van de tijdschriften gebeurt nog niet in de app zelf maar via de browser van de iPad. Op de website ipad.magworld.nl kun je het complete aanbod raadplegen. Wanneer je een magazine aanschaft, verschijnt deze automatisch in de app. Bij het afsluiten van een abonnement krijg je iedere keer dat er een nieuwe editie beschikbaar is een bericht via email. Deze abonnementen worden niet automatisch verlengd, je koopt in feite een bepaald aantal edities vooraf. De prijs van losse digitale nummers ligt in de meeste gevallen enkele tientallen centen tot enkele euro’s onder de verkoopprijs in de winkel.

Op dit moment zijn de tijdschriften in de vorm van PDF-bestanden en dus niet interactief. In de toekomst zal AKO interactiviteit en multimedia toevoegen, zodat er bijvoorbeeld ook filmpjes in de tijdschriften te bekijken zullen zijn.

De applicatie is te vinden in de App Store.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in