‘Amazon haalt marktaandeel van 76 procent met ebooks’

0

Volgens een rapport van investeringsbank Cowen haalt Amazon in 2010 een marktaandeel van 76 procent in de Amerikaanse digitale boekenmarkt. In totaal zal het bedrijf dit jaar ongeveer 700 miljoen dollar omzet behalen met de verkoop van ebooks. Opvallend genoeg dankt Amazon het succes voor een deel aan de populariteit van de iPad.

Naar verwachting verkoopt Amazon in 2010 zo’n 5 miljoen Kindles. Dat is een groei van 140 procent ten opzichte van vorig jaar. Daarbij neemt ook het aantal verkochte ebooks flink toe. Dit jaar zal de omzet van ebooks uitkomen op 701 miljoen dollar, een groei van 195 procent. Die groei komt niet alleen door de stijgende Kindle-verkopen. Een op de vijf van de klanten van Amazon die ebooks kopen, heeft namelijk geen Kindle maar kopen en lezen ebooks via apps voor onder meer iPads, iPhones en Blackberry’s.

De iPad heeft volgens Cowen geen negatief effect op de verkoop van de Kindle of de ebooks van Amazon. De schrijvers van het rapport denken dat de toenemende populariteit van tablets er juist voor zal zorgen dat het aantal verkochte ebooks van Amazon stijgt.

Apple zal naar verwachting met de iBookstore dit jaar een marktaandeel van 5 procent behalen, terwijl Amazons aandeel op 76 procent uit zal komen. In 2015 zullen die verhoudingen echter weer veranderd zijn. Dan verwacht Cowen dat Apple tot 16 procent zal komen, maar dat Amazon nog steeds 51 procent marktaandeel overhoudt.

(Via: LA Times.)

Vorig artikelDigitale tijdschriftenkiosk AKO opent deuren
Volgend artikelKindle Singles, nieuwe ebookvorm van Amazon
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in