Kindle Singles, nieuwe ebookvorm van Amazon

186
0
DELEN

Vandaag kondigt Amazon de komst aan van een nieuwe sectie ebooks in de webwinkel. Onder de noemer Kindle Singles vallen enkel korte teksten van ruwweg 10.000 tot 30.000 woorden. Amazon roept auteurs, denkers, wetenschappers, zakenmensen en uitgevers op om lezers van korte en krachtige ebooks te voorzien.

Volgens Amazon hebben schrijvers tot nu toe enkel de mogelijkheid gehad hun ideeën in ofwel korte ofwel lange teksten te gieten. In veel gevallen is een boek van 30 tot 90 pagina’s echter misschien wel een betere vorm voor de verspreiding van bijvoorbeeld een zakelijke opvatting, een politiek statement of een wetenschappelijke beschouwing.

Omdat ebooks niet aan een bepaalde lengte hoeven te voldoen, opent dit de weg naar andere vormen van literatuur. Amazon ziet dat in en geeft auteurs de gelegenheid hun werken in deze speciale afdeling van de winkel onder de aandacht te brengen. De teksten zullen volgens het persbericht dat het bedrijf naar aanleiding van het initiatief verspreidde ‘veel lager geprijsd worden dan een normaal boek’. ‘Ideeën die in woorden gevat worden zouden in hun natuurlijke vorm gemaakt moeten worden,’ volgens Russ Grandinetti van Amazon, ‘niet in een kunstmatige lengte, om te voldoen aan een bepaalde prijs of een bepaald formaat.’

Het nieuwe formaat opent een markt voor nieuwe auteurs en andere vormen van literatuur. Met een lengte die flink wat minder is dan die van een normaal boek kunnen ook digitale pamfletten of teksten van bloggers hun weg via Amazon naar een groter lezerspubliek vinden.

(Via: Amazon.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER