2000 kranten interactief door Paperboy-app

0

Het Zwitserse bedrijf Kooaba biedt sinds 2009 een app aan die een koppeling maakt van krant naar mobiel internet. De app Paperboy maakt een krant interactief door verrijking met video’s, foto’s, muziek en links. De app biedt eveneens de mogelijkheid om een krantenartikel online te delen met vrienden. Het bedrijf heeft bekendgemaakt samen te gaan werken met ruim 2000 krantentitels in meer dan 90 landen.

Met de app Paperboy kunnen gebruikers een foto maken van een artikel uit een krant of tijdschrift en het artikel vervolgens direct online delen met vrienden via Twitter, Facebook, e-mail en sms. Het is eveneens mogelijk om een artikel te bewaren om het later te lezen. Daarnaast kan de uitgever er voor kiezen om extra content aan te bieden bij een artikel zoals video’s of afbeeldingen die beschikbaar zijn via de app. Paperboy selecteert automatisch nadat de gebruiker een foto heeft gemaakt van een artikel de bijbehorende afbeelding in Kooaba’s digitale bibliotheek.

Voorheen was het aantal kranten dat de app gebruikte erg klein. Gisteren plaatste het bedrijf een blogbericht over de uitbreidingsplannen. Kooaba heeft de lijst met participerende uitgevers uitgebreid met kranten uit Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland waaronder de Oostenrijkse Times, de Duitse Frankfurter Allgemeine Zeitung en de Zwitserse Basler Zeitung. In november wordt de lijst uitgebreid met de VS, VK en Canada. Titels uit de rest van de wereld zullen later dit jaar worden toegevoegd.

De Nederlandse krant Spits maakt sinds vorig jaar gebruik van Paperboy en is momenteel de enige Nederlandse titel die de app ondersteunt. Onder de huidige titels bevinden zich onder meer de Duitse FOCUS en de IKEA-gids, de Zwitserse Blick en Sonntag en het Zweedse 24 heures.

Paperboy is gratis verkrijgbaar in de App Store en in de Android Market.

(Via: The Next Web)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in