Een voorproefje van digitaal lezen met Archos 5 IT

0

Het lijkt erop dat tablet-PC’s vanaf nu snel populair gaan worden. Dat roept de vraag op of deze categorie apparaten ook hoge ogen gaat gooien als ereader. Daarom bieden we namens eReaders.nl een voorproefje van het lezen op een tablet-PC. Best een lekker voorproefje, dat hongerig maakt!

Een van de modellen die inmiddels al op de markt zijn, is de Archos 5 Internet Tablet. Het gaat hier om een handzame tablet-PC met een 4,8 inch touchscreen kleurenscherm en Android als besturingssysteem. Het apparaatje weegt nog geen 200 gram en heeft WIFI aan boord.

Het filmpje bij de reviews geeft een indruk van deze tablet-PC als ereader. We lezen een ebook-roman maar ook de nieuwe ePaper van NRC op het apparaat, en ter afsluiting geven we tevens een indruk van het lezen van internetpagina’s rechtstreeks vanuit de webbrowser.

Diverse troeven als ereader
Het filmpje laat volgens ons zien dat een tablet-PC van dit formaat als ereader behoorlijk wat in zijn mars heeft.
Enkele troeven van het apparaat als ereader zijn: de handzaamheid, de beschikbaarheid van goede ereader-programma’s zoals Aldiko, het fraaie touchscreen kleurenscherm, de relatief geringe prijs (vanaf €269), een behoorlijke batterijduur en de wifi-functie.

Binnenkort zullen we uitgebreider stilstaan bij het lezen op de Archos 5 in de vorm van een review. Daarin komen dan ook enkele minpunten aan bod (die minpunten betreffen overigens niet zozeer de ereader-functionaliteiten, behalve dan natuurlijk dat er geen eInk-scherm op zit).

Hoge ogen
Op basis van deze eerste ervaringen denken wij dat tablet-PC’s van ongeveer dit formaat inderdaad hoge ogen kunnen gaan gooien als ereader, toch zeker bij mensen die geen moeite hebben met het lezen van een kleuren TFT-LCD scherm.

We zijn erg benieuwd hoe jij hierover denkt: hoe kijk jij aan tegen een dergelijk apparaat als ereader?

Vorig artikelVideo review: ‘Hoe lekker leest de Archos 5 Internet Tablet?’
Volgend artikelApp-ontwikkelaars lopen over van iPhone naar Android

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in