App-ontwikkelaars lopen over van iPhone naar Android

0

De migratie van ontwikkelaars naar het Android besturingssysteem van Google is op gang gekomen. Steeds meer applicatie ontwikkelaars lopen over van iPhone naar Android. Dat komt omdat steeds meer telefoonaanbieders Android op hun mobieltjes zetten.

Googles besturingssysteem Android is zeker al een jaar beschikbaar. Maar pas recentelijk wordt Android steeds meer gebruikt. Er worden miljoenen mobieltjes verwacht die zullen gaan draaien op dit besturingssysteem. En dat betekent in theorie dat er miljoenen mogelijke ereaders bij komen, doordat je Aldiko en andere ereader applicaties kunt downloaden uit de Android Market, waarmee je ebooks kunt lezen.

Het voordeel van Android ten opzichte van iPhone OS is dat het eerstgenoemde systeem veel opener is. Apple loopt nog altijd voor met betrekking tot het aantal applicaties dat beschikbaar is in de App store: ruim 100.000 apps tegen de 12.000 apps in de Android Market. Tot nog toe zijn er meer hobbyisten aan de gang met Android dan echt grote bedrijven. De enige grote bedrijven zijn Google en T-Mobile, maar die hebben er belang bij dat Android groeit.

Er is alleen nog maar anekdotisch bewijs voor de overstap die gemaakt wordt. En natuurlijk zullen er altijd cross-platform ontwikkelaars zijn. Maar dat Android steeds succesvoller wordt, blijkt uit de inmiddels 12 versies mobiele telefoons, zoals HTC Hero, HTC Magic en Motorola Cliq, die op Android draaien en dat ook steeds meer tablet-PC’s zoals de Archos het besturingssysteem integreren in hun hardware.

Volgend jaar wordt niet alleen het jaar van de ereader, ook Android zou 2010 wel eens als een succesvol jaar kunnen afsluiten.

(Via: Moconews.net).

Vorig artikelEen voorproefje van digitaal lezen met Archos 5 IT
Volgend artikelDigital Editions Bill McCoy vertrekt bij Adobe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in