Digital Editions Bill McCoy vertrekt bij Adobe

0

Bill McCoy vertrekt bij Adobe. Hij is de man achter onder meer Adobe Digital Editions en Adobe InDesign, waarmee je onder meer ePub ebooks kunt creëren. Bovendien heeft hij zitting in de raad van bestuur van de IDPF, de waakhond van de ePub standaard.

McCoy is de drijvende kracht geweest achter het bestandsformaat ePub en de opkomst daarvan. Dankzij hem is ePub aan het standaardiseren in Europa en ook in Amerika komen steeds meer ereaders die ePub ondersteunen. Ook riep hij als een van de eerste om social DRM, een vorm van DRM die meer toelaat dan de huidige DRM-vormen die gebruikt worden. Social DRM maakt het bijvoorbeeld mogelijk om écht eigenaar te worden van je ebooks.

Bill McCoy denkt zelf dat hij betrokken zal blijven bij de ontwikkeling van ebooks, zeker als die ontwikkeling raakvlakken zal hebben met webstandaarden en open source. Ook denkt hij dat Adobe een grote rol zal blijven spelen in de ebook branche. Verder maant hij de ebookcommunity op te letten zodat for-profit bedrijven niet alleen openheid belijden met woorden, maar het ook uitvoeren.

McCoy schreef eerder al over Adobe en hun standpunt op het gebied van DRM. Daaruit bleek dat Adobe veel meer voorstander is van open source dan ze tot nog toe konden laten zien met de ontwikkelde tools. McCoy benadrukt dat hij vertrekt vanwege reorganisaties bij Adobe die ertoe moeten leiden dat het bedrijf zich meer kan gaan richten op de vermarkting van digitale uitgeefmedia.

(Via: Teleread.)

Vorig artikelApp-ontwikkelaars lopen over van iPhone naar Android
Volgend artikelDe nieuwe manier van voorlezen: de PhoneBook

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in