Update Bluefire-app: Nederlandse ebooks nu nog makkelijker op iPad

0

De makers van de onlangs gelanceerde ereader-applicatie Bluefire hebben een update vrijgegeven waarmee het nog makkelijker is betaalde Nederlandse ebooks op de iPad en iPhone te lezen. Je kunt de ebooks nu na aanschaf direct vanuit de webwinkel in de applicatie openen.

Tot nu toe was het enkel nog mogelijk ebooks van bijvoorbeeld Bol.com of Libris via een omweg op de iPad te lezen. Daarvoor moest je het bestand na betaling eerst op de computer openen en het vervolgens via iTunes, email of dropbox naar de iPad verzenden om het ebook in een applicatie als Bluefire te lezen.

Na de update ondersteunt Bluefire nu ook het openen van .acsm-bestanden. Hierdoor kun je direct vanaf de iPad een ebook aanschaffen bij een webwinkel naar keuze. Om het ebook vervolgens te openen, klik je op de link die je na aanschaf krijgt voorgeschoteld, waarna je de optie krijgt om het ebook in Bluefire te openen. Wanneer je op die knop klikt, begint de download en verschijnt het ebook in de Bluefire-app. De applicatie ondersteunt verder nu ook het openen van ebooks van de bibliotheek.

Het voordeel hiervan is dat je op deze manier geen aparte applicatie voor de verschillende webwinkels nodig hebt, je kunt al je ePub-ebooks eenvoudig in Bluefire openen en lezen. De applicatie heeft daarbij ook meer weergave-opties dan bestaande apps als de ePagine-applicatie of txtr.

De Bluefire-applicatie is gratis te downloaden in de App Store van Apple.

Vorig artikelConnect! Een nieuwe media workout voor de culturele sector
Volgend artikelDe Grote eReaders.nl Facebook Sinterklaasactie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in