Studieboekenmaker Kno overgenomen door Intel

0

De maker van digitale studieboeken, Kno, die enkele jaren geleden nog in het nieuws kwam met een tweescherms-tablet, is onlangs overgenomen door elektronicafabrikant Intel. Voor zo’n 15 miljoen dollar, een schijntje van de 100 miljoen dollar die tot nu toe in het bedrijf is geïnvesteerd. De markt voor digitale studieboeken blijkt nog niet zo eenvoudig te bedwingen.

Kno begon zo’n 4 jaar geleden met de ontwikkeling van een tablet, die twee opklapbare schermen had en zich vooral richtte op studenten. Maar toen kwam de iPad, en was het idee leuk maar niet meer haalbaar voor een concurrerende prijs. Het bedrijf richtte zich vervolgens op de software om studieboeken te maken en aan te bieden.

Maar de studieboekenmarkt is eveneens een markt waar flink geconcurreerd wordt, onder meer door Apple, CourseSmart, Amazon, Barnes & Noble en Inkling. Enige tijd geleden sloot Kno nog een samenwerking met CourseSmart, maar dat mocht ook niet echt baten.

Intel, dat al 20 miljoen dollar investeerde in Kno, heeft het bedrijf nu voor het relatief lage bedrag van 15 miljoen dollar overgenomen, waarschijnlijk vooral vanwege de mensen die er bij Kno werken en mogelijke patenten die het bedrijf in bezit heeft.

GigaOm

Vorig artikelReview Icarus 8
Volgend artikelGoogle richt zich op onderwijs met Google play for Education
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in