Studieboekenmaker Kno overgenomen door Intel

0
DELEN

De maker van digitale studieboeken, Kno, die enkele jaren geleden nog in het nieuws kwam met een tweescherms-tablet, is onlangs overgenomen door elektronicafabrikant Intel. Voor zo’n 15 miljoen dollar, een schijntje van de 100 miljoen dollar die tot nu toe in het bedrijf is geïnvesteerd. De markt voor digitale studieboeken blijkt nog niet zo eenvoudig te bedwingen.

Kno begon zo’n 4 jaar geleden met de ontwikkeling van een tablet, die twee opklapbare schermen had en zich vooral richtte op studenten. Maar toen kwam de iPad, en was het idee leuk maar niet meer haalbaar voor een concurrerende prijs. Het bedrijf richtte zich vervolgens op de software om studieboeken te maken en aan te bieden.

Maar de studieboekenmarkt is eveneens een markt waar flink geconcurreerd wordt, onder meer door Apple, CourseSmart, Amazon, Barnes & Noble en Inkling. Enige tijd geleden sloot Kno nog een samenwerking met CourseSmart, maar dat mocht ook niet echt baten.

Intel, dat al 20 miljoen dollar investeerde in Kno, heeft het bedrijf nu voor het relatief lage bedrag van 15 miljoen dollar overgenomen, waarschijnlijk vooral vanwege de mensen die er bij Kno werken en mogelijke patenten die het bedrijf in bezit heeft.

GigaOm


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER