Financieele Dagblad blij met 10.000 digitale abonnees

0

Het Financieele Dagblad (FD) maakt sinds juni gebruik van een betaalmuur waardoor de artikelen op de website niet meer gratis te lezen zijn. Vrijdag maakte de krant bekend blij te zijn met het aantal betalende digitale abonnees. FD deelde mee dat de krant 10.000 digitale abonnees heeft.

Op de website van FD zijn de voorpagina en de beurskoersen gratis te lezen, voor de andere artikelen moet betaald worden. “Dit model werkt heel goed voor ons. Enerzijds biedt het de juiste condities om ook online de kwaliteit te leveren die we voorstaan. Anderzijds is de belangstelling voor online abonnementen groot en zijn de onlineadvertentie-inkomsten gelijk gebleven”, aldus Jacques Kuyf, algemeen directeur FD Mediagroep.

Na de invoering van de betaalmuur trekt de website van FD gemiddeld 70.000 unieke bezoekers op een dag. Voor de invoering bezochten tussen de 90.000 en 95.000 mensen de website per dag. De daling in het bezoekersaantal viel de krant erg mee. In het ergste geval werd er rekening gehouden met de helft minder digitale lezers.

Het FD en het Nederlands Dagblad zijn momenteel de enige Nederlandse kranten die een betaalmuur hanteren op de website. NRC komt spoedig eveneens met een betaalsite: nrchandelsblad.nl. Op de website biedt NRC de content uit de krant in verrijkte vorm online aan. Abonnees van de krant krijgen gratis toegang, niet leden moeten per artikel betalen.

(Via: De Telegraaf)

Vorig artikelUpdate van Sony Reader Touch lost bevriezingsproblemen op
Volgend artikelHet Koninkrijk van Loe de Jong gratis online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in