YotaPhone: smartphone met LCD én e-inkscherm

0

Het Russische telecombedrijf Yota komt in 2013 met een smartphone die is voorzien van zowel een LCD- als een e-inkscherm. De telefoon heeft als naam YotaPhone meegekregen en zal in het derde kwartaal van 2013 allereerst in Rusland op de markt komen en daarna ook in andere landen verschijnen.

In augustus toonde displayfabrikant E Ink al een prototype van een smartphone met twee schermen. Daarvoor gebruikte het bedrijf een e-paperscherm met een afmeting van 4.3 inch. Hetzelfde scherm wordt ook in de nu aangekondigde YotaPhone toegepast.

Voor de ontwikkeling van de YotaPhone, waar Yota al enkele jaren mee bezig is, werkt het bedrijf samen met E Ink. Marketingbaas van E Ink Sri Peruvemba verwacht veel van de nieuwe smartphone. “Ze hebben een product gemaakt met veel aantrekkingskracht.” De smartphone heeft aan de voorkant een 4.3 inch LCD scherm met resolutie van 1280 bij 720 pixels en aan de achterkant het e-inkscherm.

Voor het gebruik van het e-inkscherm op de smartphone denkt Yota aan het lezen van teksten, maar ook aan het weergeven van allerlei informatie, meldingen en afbeeldingen. Het e-inkscherm heeft als voordeel dat het weinig energie verbruikt om een beeld weer te geven, in tegenstelling tot LCD, dat veel stroom verbruikt.

Over de prijs van het apparaat is nog niets bekend. Yota is momenteel in gesprek met telecombedrijven in Europa en Azië om het product ook daar op de markt te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in