iRex DR800 komt naar Nederland

0

Vanaf 18 januari 2010 zal de nieuwste ereader van iRex, de DR800S, verkocht worden in Europa, waaronder Nederland en België. In België zal de ereader bij de FNAC te koop zijn, in Nederland bij de Media Markt. De 8,1 inch ereader met touchscreen is online te koop in de webshop van iRex zelf. Het apparaat heeft echter geen internet connectiviteit.

iRex Technologies was in 2006 de eerste met een 8 inch ereader, de iLiad. iRex Technologies was ook het eerste bedrijf dat een 10,2 inch ereader lanceerde en tot nog toe is deze DR1000S de grootste ereader in Nederland. De DR800S is de nieuwste ereader van iRex met een 8 inch schermdiagonaal. De ereader is prima geschikt voor het lezen van ebooks, maar ook voor digitale kranten (epapers) en tijdschriften.

Deze ereader zal, zoals al genoemd, geen 3G of wifi bevatten, zoals zijn even grote broer in Amerika, de iRex DR800SG. iRex heeft hiervoor gekozen vanwege de grote hoeveelheid mobiele 3G aanbieders in Europa en vanwege de complexiteit die dit met zich meebrengt met het afsluiten van contracten voor het gebruik van het 3G netwerk. De ereader zal €499 kosten en te koop zijn in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Verenigd Koninkrijk en Griekenland naast België en Nederland.

Je kunt pagina’s bookmarken met een tap van de stylus. De schermoriëntatie kan zowel op landschapsmodus als op portretmodus gezet worden. De ereader wordt geleverd met stylus en beschermhoes. Waarschijnlijk zal via een software update de aantekenfunctie nog in het apparaat gezet gaan worden. Deze update zal vermoedelijk eind april 2010 beschikbaar worden.

Volgens het persbericht ondersteunt de nieuwe ereader van iRex het formaat ePub. De ereader zal ook Adobe DRM ondersteunen. Dit betekent dat je de ebooks van de meeste Nederlandse ebookwinkels op deze ereader kunt laden. Andere formaten die ondersteund worden zijn onder meer PDF, txt en HTML.

iRex Technologies is al sinds 2001 actief in de markt voor ereaders. Ze verzorgden het epaper display voor de Sony Librie die in 2004 op de markt kwam. Het Eindhovense bedrijf kwam daarna zelf met de iLiad 2nd Edition in 2006 en de DR1000S in 2007.

Vorig artikelLaad je ereader draadloos op
Volgend artikelNRC: “Betaalde content is niet dood”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in