Nederlands bedrijf maakt E-paperprinter voor papierloos werken #ces2012

0

Het Nederlandse Gembird heeft een ereader ontwikkeld op basis van elektronische inkt die dienst kan doen als printer. Het apparaat kun je met een USB-aansluiting aan je computer verbinden waarna hij automatisch herkend wordt als printer.

De ereader wordt met behulp van een docking station met computers verbonden, waarna je vanuit programma’s allerlei soorten documenten kunt verzenden naar het apparaat, op dezelfde manier als waarmee je documenten naar een gewone printer verstuurt. De documenten worden vervolgens opgeslagen op de ereader.

De e-paperprinter, ofwel epp, heeft een 9,7 inch groot eInkscherm waarop je met een bijgeleverde stylus ook aantekeningen kunt maken. Het apparaat heeft een resolutie van 1200 bij 825 pixels, een processor van 800 MHz en als besturingssysteem een eenvoudige versie van Android. Verdere specificaties zijn nog niet bekend.

Volgens de makers is het apparaat ideaal voor bedrijven die papierloos werken willen invoeren, maar ook voor scholen, overheden en logistieke dienstverleners. Daarnaast kan het apparaat bijvoorbeeld ook gebruikt worden om de boarding pass voor een vliegtuig op mee te nemen, waarna het apparaat gedurende de vlucht dienst kan doen als ebookreader.

Gembird toonde het apparaat op de elektronicabeurs CES te Las Vegas. Volgens Tweakers moet de e-paperprinter in april op de markt komen voor een prijs van rond de 500 euro.

Vorig artikel‘Ebookverkoop in 2011 verdubbeld ten opzichte van 2010’
Volgend artikelDocumenten vanaf pc naar je Kindle versturen met Send to Kindle

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in