Documenten vanaf pc naar je Kindle versturen met Send to Kindle

0

Internetwinkel Amazon heeft een nieuw programma beschikbaar gesteld waarmee je draadloos bestanden vanaf je computer naar je Kindle kunt versturen. Send to Kindle stelt je in staat documenten in diverse formaten direct vanuit Windows-verkenner te versturen naar de Kindle of de lees-apps van Amazon voor iOS. Ook kun je vanuit elk programma de Kindle vanaf nu als virtuele printer gebruiken.

Met Send to Kindle kun je documenten in de volgende formaten direct naar je Kindle overzetten: DOC, DOCX, TXT, RTF, JPEG, GIF, PNG, BMP en PDF. Na installatie van het gratis programma krijg je bij elk bestand in een van die formaten via de rechtermuisknop de optie om het bestand naar je Kindle of een van de apps van Amazon te versturen. Wanneer je hier vervolgens op klikt, krijg je een keuzemenu waarin je kunt aangeven naar welk apparaat het bestand moet worden gestuurd en via welke methode, via Wifi (gratis) of via Whispernet (tegen geringe kosten, voor apparaten met 3G-toegang). Het synchroniseren is vervolgens binnen enkele secondes gebeurd.

Daarnaast installeert het programma zich ook als virtuele printer op je computer, zodat je voortaan vanuit elk programma direct kunt afdrukken naar je Kindle. De afdrukken verschijnen als PDF-bestand op je Kindle. Op die manier kun je ook de niet ondersteunde formaten eenvoudig op je Kindle openen. Wel mag elk bestand maximaal 50MB groot zijn en kun je maximaal 25 bestanden tegelijk verzenden.

Op dit moment worden enkel de Kindle-apparaten en de lees-apps voor iOS ondersteund. Of ook de andere lees-apps van Amazon met de dienst gebruikt kunnen gaan worden, is nog niet bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in