Amerikaanse uitgevers steeds minder optimistisch over hun toekomst

0

Dat de transitie van papier naar digitaal zich aan een rotvaart voortzet, baart de Amerikaanse uitgevers alsmaar meer zorgen. Het gros van de uitgevers schat de overlevingskansen van hun eigen bedrijf steeds lager in. Dat blijkt uit een onderzoek van Forrester.

Voor het tweede jaar op rij vroeg Forrester de CEO’s van de grootste Amerikaanse uitgeverijen naar hun verwachtingen omtrent de transitie van print naar digitaal. De resultaten van dit onderzoek wijzen uit dat de meeste uitgevers hun eigen toekomst steeds minder rooskleurig inzien. Terwijl 82 procent van mening is dat de digitale transitie bevorderlijk is voor de boekensector in het algemeen, denkt slechts 28 procent (tegenover 51 procent in 2010) dat het hun eigen bedrijf ten goede komt.

Voorts vindt 61 procent van de bevraagden dat de lezer beter af is in het digitale tijdperk (tegenover 74 procent in 2010). 60 procent verwacht dat meer mensen zullen gaan lezen als gevolg van de verschuiving van papier naar digitaal, en 47 procent schat dat er ook daadwerkelijk meer boeken gelezen zullen worden dan voorheen.

“Algemeen genomen staat de sector positief tegenover de digitale ontwikkelingen, maar dat optimisme is aan het dalen”, concludeert James McQuivey van Forrester, die de resultaten van het onderzoek later deze maand gedetailleerd zal voorstellen tijdens de Digital Book World Conference & Expo in New York.

(Via: Paid Content)

Vorig artikelAmazon succesvol met Kindle Owners’ Lending Library
Volgend artikelWat zei Steve Jobs ook alweer, over de schoolboekenmarkt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in