Readium moet acceptatie ePub 3 versnellen

0

Het International Digital Publishing Forum (IDPF) lanceert vandaag het project Readium, een open source programma voor de weergave van ePub 3. Het doel van Readium is om open source software ter beschikking te stellen van ontwikkelaars zodat de ePub 3-standaard sneller door de markt gebruikt zal gaan worden.

Met Readium beschikken ontwikkelaars over een referentiesysteem om ePub 3-bestanden weer te geven op schermen van leesapparaten en computers. Het hele programma of onderdelen ervan kunnen worden gebruikt in applicaties. Readium richt zich allereerst op ontwikkelaars, uitgevers en auteurs die de ePub 3 standaard willen testen. Op de website van Readium is een Chrome-extensie te installeren waarin ebooks in ePub-formaat gelezen en gevalideerd kunnen worden.

Het International Digital Publishing Forum ontwikkelt en beheert het open ePubformaat. Van ePub3 willen zij graag een universele en toegankelijke standaard maken, welke wereldwijd gebruikt zal worden. ePub 3 is gebaseerd op HTML 5 en is daardoor geschikt om ebooks met verrijkte content te creëren. Ontwikkelaars van ereadingapplicaties en fabrikanten van leesapparaten konden vanaf vorig jaar oktober al aan de slag om volledige ePub3-ondersteuning in te bouwen. Het Readium-project moet dit proces versnellen.

Meer informatie over de specifieke doelen van het Readium-project vind je hier.

Via: Readium.org.

Vorig artikelDaar gaan we weer…”Papier blijft!“ versus “Papier verdwijnt!”
Volgend artikelSamsung kondigt eerste Android 4.0-tablet aan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in