Samsung kondigt eerste Android 4.0-tablet aan

0

Samsung heeft vandaag de eerste Galaxy Tab aangekondigd die is uitgerust met de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem. Het gaat om de Galaxy Tab 2, de opvolger van de allereerste tablet van Samsung. Het apparaat, met een 7-inch LCD-scherm, zal vanaf maart wereldwijd op de markt komen.

De nieuwste tablet van Samsung krijgt een 1 GHz dualcore processor, een 3 megapixel camera en schijfruimte van 8 tot 32 GB, afhankelijk van het model. Het apparaat weegt 344 gram, zo’n 40 gram lichter dan de eerste versie van deze tablet. Het is de eerste tablet van het Koreaanse bedrijf die wordt uitgerust met Android 4.0, bijgenaamd Ice Cream Sandwich. Het 7-inch scherm heeft een resolutie van 1024 bij 600 pixels.

Samsung belooft met de Galaxy Tab 2 een “intuïtievere gebruikersinterface”, waarbij je bepaalde applicaties met swipen kunt bedienen, en makkelijker content kunt delen. Daarnaast zou het nieuwste besturingssysteem een stuk sneller zijn. Android 4.0 is verder uitgerust met een ontgrendelfunctie op basis van gezichtsherkenning.

De tablet is ook uitgerust met de bekende “Hubs” van Samsung, zoals de Readers Hub met toegang tot 2,3 miljoen ebooks en 2.000 kranten in 51 talen. Het ebookaanbod op de tablet wordt verzorgd door het onlangs ook in Nederland gelanceerde Kobo.

Voor welke prijs de tablet op de markt komt is nog niet bekend, wel zou het de goedkoopste tablet van Samsung zijn.

(Via: Samsung.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in