Gratis ebooks met advertenties het antwoord op piraterij?

1

Het nieuwe platform eBookPlus verbindt lezers, uitgevers en adverteerders met elkaar om ebooks gratis online aan te bieden. Volgens de initiatiefnemers is dit model het antwoord op ebookpiraterij.

EbookPlus, opgericht door een start-up in Silicon Valley, is ontstaan vanuit de gedachte dat gratis ebooks vele malen meer gedownload en gelezen worden dan betaalde ebooks. Een behoorlijke groep lezers is bereid om te betalen voor het downloaden van ebooks, maar een nog grotere groep wil juist niet betalen voor een digitaal bestand dat bovendien beveiligd wordt door DRM. Dit soort lezers speuren het internet af op zoek naar illegale versies van een boek, aldus eBookPlus in een persbericht dat vandaag verstuurd werd.

Door de ebooks gratis te maken bereik je juist die groep, stelt eBookPlus. Op de site kunnen zowel lezers als auteurs, uitgevers en adverteerders zich inschrijven. Elk bedrijf kan op het platform advertenties in ebooks plaatsen. De adverteerders worden afgerekend op basis van aantallen weergaven van hun advertenties, die aan het begin van een hoofdstuk of onderdeel van een boek geplaatst worden. Lezers kunnen de ebooks gratis lezen in een HTML5-leesomgeving of met apps voor Android en iOS.

EbookPlus is niet de eerste die ebooks met advertenties gratis beschikbaar stelt. Ook Bookboon doet zoiets al enige tijd, voornamelijk met non-fictie boeken. Zou dit model inderdaad piraterij tegen gaan, of zit je niet te wachten op advertenties in digitale boeken?

Vorig artikelTerry Pratchett brengt app uit rond Schijfwereld-serie
Volgend artikelBarnes & Noble waarschuwt voor tegenvallende Nook-verkopen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in