Streamingdienst voor Nederlandse ebooks

0

Nederlandse en Vlaamse uitgevers werken aan een abonneeservice waarbij lezers voor een maandelijks bedrag onbeperkt ebooks kunnen lezen. Deze streamingdienst voor digitale boeken, gebaseerd op het All You Can Read-model, moet dit jaar in Nederland en België op de markt zijn.

Dat zegt projectleider Lisa van den Herik die namens de uitgeverijen WPG en LannooMeulenhoff de dienst opzet. Deze twee uitgeefconcerns, met daarin uitgeverijen als De Bezige Bij, Bruna, Meulenhoff Boekerij en Querido, vertegenwoordigen samen bijna de helft van de Nederlandstalige e-boekenmarkt.

Hoe het assortiment er precies uit komt te zien, is nog niet bekend. Maar Van Den Herik zegt tegen NRC Next dat er een ‘aanzienlijk deel van de bestseller top 60 vertegenwoordigd moet zijn, anders is een abonnement niet voor een grote groep aantrekkelijk.’ Qua functionaliteiten is inmiddels al wel bekend dat er ook een mogelijkheid komt om boeken uit de catalogus zonder internetverbinding te lezen.

Dit initiatief lijkt een reactie van de uitgevers op het onderzoek van GfK, waarbij naar voren kwam dat ongeveer 90% van de ebooks op Nederlandse ereaders niet betaald zijn.

Vorig artikelZijn er virussen voor ereaders?
Volgend artikelMaker Kobo koopt bel-app Viber

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in