Boekenweekgeschenk ook in de cloud beschikbaar

0

Het Boekenweekgeschenk zal dit jaar ook op het cloudplatform Yindo gratis verstrekt worden. Het Boekenweekgeschenk kent daarmee dit jaar een vierde verschijningsvorm, naast de losse ebookversie, de luisterboekversie en het gedrukte exemplaar. Op Yindo.nl kun je ebooks huren of kopen en ze vervolgens lezen via de webbrowser.

Bob van Duuren, oprichter van Yindo, is blij met de komst van het Boekenweekgeschenk naar zijn platform: “Lezen via Yindo wordt steeds populairder, en ook de Stichting CPNB onderkent dat door het lezen van gestreamde boeken op Yindo gelijk te stellen met het lezen vanaf papier, via een e-reader of het beluisteren van een audioversie van een boek.”

Wie gedurende de Boekenweek voor €12,50 aan Nederlandse ebooks aanschaft via Yindo, krijgt het geschenk, Heldere hemel van Tom Lanoye, op zijn boekenplank erbij, zodat het online gelezen kan worden. Volgens Eppo van Nispen, directeur van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, past de Yindo-versie van het Boekenweekgeschenk bij de veranderende lezersmarkt. “Leesbevordering is een van de belangrijkste doelstellingen van de Boekenweek. Met de komst van nieuwe verschijningsvormen als e-boek en luisterboek mag ook een cloudversie van ons geschenk niet ontbreken.”

In de Boekenweek zijn veel titels op Yindo tijdelijk gratis in te zien. Het gaat om digitale boeken van onder meer Meulenhoff Boekerij, de Vuurbaak en AUP.

(Via Persbericht)

Vorig artikelDe ereader van de toekomst (uit 1935)
Volgend artikelBoekenweek 2012: de beste digitale aanbiedingen op een rij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in