‘Goedkope’ Txtr Beagle binnenkort voor volledige prijs in Duitsland

0

In de herfst van 2012 kondigde het Duitse bedrijf Txtr een nieuwe ereader aan die (gesubsidieerd) voor slechts 10 euro over de toonbank moest gaan. Hiermee werd Txtr wereldnieuws. Deze week werd echter bekend dat de Txtr Beagle, zoals het apparaat heet, in Duitsland en in de VS binnenkort voor de volledige prijs van tussen de 50 en 60 euro te koop zal zijn.

Volgens Txtr is dit om fans “alvast de mogelijkheid te geven in het bezit van het apparaat te komen”. Het bedrijf uit Berlijn is nog steeds in gesprek met telecomaanbieders om een gesubsidieerde variant op de markt te brengen. Dat het zo lang duurt, geeft echter wel aan dat het concept van de “10-euro-ereader” nogal wat haken en ogen heeft.

De volledige prijs van ruim 50 euro is het apparaat in elk geval niet waard, daar zijn de meeste reviewers het wel over eens. De Txtr Beagle is namelijk een ereader met zeer weinig opties: je moet hem aan een smartphone koppelen met behulp van Bluetooth om er ebooks op te zetten. Op het interne geheugen is plaats voor slechts 5-10 ebooks. Het lettertype wijzigen gaat enkel via de aangekoppelde smartphone. Op de ereader met het 5-inch grote scherm kun je eigenlijk alleen ebooks lezen. 10 euro is een prima prijs voor wat je er voor terugkrijgt, maar met 50 euro of meer gaat het apparaat de concurrentie aan met andere ereaders in dat prijssegment, zoals de Kobo Mini en de goedkoopste Kindle. Die ereaders hebben veel meer mogelijkheden.

Vooralsnog is het dus afwachten of Txtr de verwachtingen die het bij de presentatie schiep waar kan maken. Alles zal er van afhangen of een telecombedrijf de potentie van het apparaat inziet. Anders is de kans groot dat de Txtr Beagle de zoveelste flop op ereadergebied wordt.

Vorig artikel“Nederlanders vinden ebooks te duur”
Volgend artikelProef met online huren en gratis inzien van ebooks bij De Drvkkery

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in