Onyx introduceert twee ereaders met hoge resolutie

0

Een 6 inch scherm is niet de enige grootte die mogelijk is voor ereaders. Kobo kwam vorig jaar bijvoorbeeld met de 6.8 inch Aura HD, en Icarus bracht vorig jaar de 8-inch Icarus 8 op de markt. Ook Onyx richt zich op andere schermgroottes. Dit jaar komt het bedrijf onder meer met een ereader van 8 inch, een van 6,8 inch en een van 9,7 inch.

Op Facebook liet het bedrijf vorige week productdetails zien van de nieuwe ereaders die dit jaar op stapel staan. Bekend was al dat er een smartphone met eInkscherm komt, maar daar kwamen nog een viertal nieuwe ereaders bij.

De 6-inch i65ML is nog redelijk standaard te noemen. Het apparaat heeft een resolutie van 758 bij 1024 pixels, een aanraakscherm en frontlight. De T68 onderscheidt zich wat dat betreft meer van de rest. Deze ereader heeft een 6,8 inch scherm met een resolutie van 1440 bij 1080, wat een pixeldichtheid van 265 dpi oplevert, vergelijkbaar met de Kobo Aura HD. Daarnaast heeft het apparaat een frontlight en een capacitief aanraakscherm.

De i86 heeft een 8-inch scherm en een resolutie van 1600 bij 1200 pixels (een pixeldichtheid van 250 dpi). Verder komt er nog een ereader van 9,7-inch van Onyx.

Al de nieuwe ereaders van Onyx draaien op Android. Dat betekeknt overigens waarschijnlijk niet dat er allerhande apps op te installeren zijn, het gaat dan meestal om een afgesloten versie. Wanneer de ereaders precies op de markt verschijnen is nog niet bekend.

Vorig artikelMeer dan 15.000 strips gratis te downloaden
Volgend artikelWPG richt zich op goedkope klassiekers in ebookcampagne
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in