iPad-rivalen: een update

0

Gisteren was in Berlijn de presentatie van de WePad door het Duitse Neofonie. Deze Android-tablet wordt vanwege de specificaties gezien als een serieuze uitdager van de iPad. Maar er zijn ook nog andere tablets in de maak. Hoe staat het bijvoorbeeld met de Courier van Microsoft?

Van de meeste nu bekende iPad-rivalen springt de WePad er wat bovenuit. Dit is immers een van de eerste die op dit moment officieel gepresenteerd is en waarvan een releasedatum bekend is. Bovendien heeft het apparaat de steun van een aantal grote Europese uitgevers. Gisteren werd een eerste blik gegeven op de WePad, die vanaf eind april voorbesteld kan worden en vanaf de zomer geleverd zal gaan worden.

Maar ook Google is bezig met de ontwikkeling van een tablet. Volgens de New York Times liet Eric E. Schmidt, de CEO van Google, op een feestje details los over de komst van een Android-tablet. Ook meldt de krant dat Google in het geheim bezig met een aantal uitgevers afspraken te maken over de levering van boeken en tijdschriften op het apparaat. Voor Google zou de stap om een tablet of ereader op de markt te brengen niet erg vreemd zijn, het biedt met Google Books al toegang tot miljoenen boeken.

Verder zou ook Nokia bezig zijn met de ontwikkeling van een iPad-uitdager. De telefoonfabrikant biedt op dit moment al enkele tablet-achtige apparaten te koop aan, maar is nu bezig met het ontwikkelen van een nieuw touchscreen apparaat dat mogelijk als ereader in de markt gezet zal worden. Het zou kunnen gaan draaien op het nieuwe besturingssysteem MeeGo, dat het bedrijf samen met Intel ontwikkelt.

Aan de rij met tablets kan ook nog de HP Slate toegevoegd worden. Deze heeft qua specificaties meer weg van de WePad. Waarschijnlijk zal het apparaat zowel in een Android als in een Windows 7 versie beschikbaar komen.

Courier
Tot slot blijven de geruchten over de Microsoft Courier hardnekkig rondgaan op internet. De NY Times citeert een Microsoft werknemer die het apparaat gezien heeft. Hij zegt dat het apparaat zo groot is als een paperback en uitgerust is met twee schermen die dichtgeklapt kunnen worden. Volgens de krant hebben ontwikkelaars nog moeite om de batterijtijd acceptabel te maken. Ook worstelt Microsoft nog met de vraag op welke markt ze zich moeten richten. Aanvankelijk was de Courier vooral gericht op ontwerpers en architecten, maar steeds meer ziet Microsoft in dat het apparaat zich ook goed leent voor de weergave van ebooks en tijdschriften. Het lijkt er volgens de NY Times op dat de Courier ergens aan het begin van 2011 op de markt zou kunnen komen.

Behalve deze grotere bedrijven zijn er nog talloze andere bedrijven bezig met de ontwikkeling van tablets. Ook is het wachten op de eerste presentatie van een tablet met een scherm dat gebruik maakt van nieuwe kleurentechnieken. Met schermtechnieken als die van Liquavista en Mirasol kunnen tablets ook in direct zonlicht gebruikt worden en zullen ze energiezuiniger zijn. De eerste toepassingen van dergelijke schermen worden later dit jaar verwacht.

(Via: NY Times.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in