Grootformaat kleurenscherm Bridgestone geïntroduceerd

0

Bridgestone heeft op de internationale schermenbeurs Display 2011 in Japan een aantal nieuwe kleurenschermen voor ereaders geïntroduceerd. Ze maken gebruik van een door Bridgestone zelf ontwikkelde elektronische inkt-techniek en komen in A3- en A4-formaat.

De schermen worden door Bridgestone op Display 2011 geëxposeerd in de hoop dat fabrikanten ze zullen gaan verwerken in producten. Ze zijn gebaseerd op de zogenoemde AeroBee-techniek die volgens Bridgestone zorgt voor snelle reactie van het scherm bij het maken van notities en tekeningen.

Het eerste scherm dat nu beschikbaar is voor fabrikanten is een A4-formaat scherm. Deze heeft een diagonaal van 13,1 inch, kan 4.096 kleuren weergeven en heeft een resolutie van 800 bij 600 pixels. Het apparaat dat Bridgestone vertoonde op de beurs draait op een 533 MHz processor, heeft 128 MB intern geheugen en een schijfruimte van 4 GB. Met deze configuratie zou het een verversingssnelheid van het volledige scherm van 1,3 seconden hebben. De verversing van delen van het scherm gaat sneller, waardoor met een speciale stylus aantekeningen te maken zijn.

Het model dat op de beurs te zien is heeft verder basale verbinding via bluetooth en wifi. Verder heeft het de beschikking over een USB-ingang en een SD-kaartlezer. Op een filmpje van website Akihabara zijn enkele schermen te bekijken. Naast de A3 en A4-schermen vertoont Bridgestone ook flexibele schermen op basis van elektronische inkt.

(Via: Ahikabara.)

Vorig artikelProef HvA met ereaders in gemeenteraden afgerond
Volgend artikelEenvoudig webartikelen naar je Kindle sturen met SendtoReader

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in