Eenvoudig webartikelen naar je Kindle sturen met SendtoReader

0

Sinds kort is er een handige web-applicatie waarmee je met een druk op de knop artikelen vanaf een website naar de Kindle kunt sturen. De teksten die je op deze manier verzendt worden automatisch omgezet in het ebookbestandsformaat van Amazon. Op deze manier kun je langere webteksten comfortabel lezen op de ereader.

SENDtoREADER, zoals de nieuwe dienst heet, werkt door middel van een zogenaamde ‘bookmarklet’ met een stukje javascript-code, geschikt voor alle moderne browsers. Om gebruik te kunnen maken van de dienst dien je in het bezit te zijn van de Kindle 1, 2 of 3.

Op de website van de maker van SENDtoREADER kun je vervolgens een account aanmaken. Hier moet je het emailadres van je Kindle invoeren. Dit kan zowel het gratis emailadres zijn waarmee je over een wifi-verbinding bestanden naar je Kindle kunt verzenden als het normale emailadres dat ook bij een 3G-verbinding werkt. Over dit laatste rekent Amazon wel een heffing, gebaseerd op de grootte van het bestand. Als laatste dien je ook nog bij je Kindle-account op Amazon.com het emailadres van de dienst als ‘approved’ in te voeren.

Het enige dat je hierna nog moet doen is de bookmarklet naar de favorietenbalk van je browser slepen. In het vervolg kun je de tekst van een website die je bezoekt meteen naar je Kindle verzenden door enkel de bookmark aan te klikken. Ook eventuele afbeeldingen in de tekst worden meegestuurd. Zo kun je bijvoorbeeld langere teksten die je niet vanaf je computerscherm wilt lezen naar je Kindle versturen, of interessante artikelen eenvoudig op je Kindle opslaan voor later gebruik. Het is ook mogelijk de dienst in Google Reader te integreren. De tekst wordt als .azw-bestand naar je Kindle verstuurd en verschijnt automatisch tussen je lijstje ebooks op het apparaat.

Je vindt en activeert de bookmarklet via de website SENDtoREADER.

Vorig artikelGrootformaat kleurenscherm Bridgestone geïntroduceerd
Volgend artikelOYO van Selexyz tijdelijk te koop voor 99 euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in