Amazon: ‘Kindle is geen gadget’

0

Volgens Russ Grandinetti, vice-president van Amazon Kindle, zijn Kindle-eigenaars geen ‘gadget buffs’ of ‘early adopters’, maar gewoon boekenwurmen. Dat zei hij in een interview met The Daily Telegraph.

De Kindle van Amazon is tot op vandaag met voorsprong de populairste ereader – het is zelfs een echt mainstreamproduct geworden. Dat schrijft Russ Grandinetti toe aan het feit dat het apparaat niet (enkel) door gadgetfreaks, maar wel door gewone boekenliefhebbers massaal aangekocht wordt. En van zodra een gebruiker een Kindle bezit, koopt hij volgens Grandinetti drie keer meer boeken via Amazon dan voordien. Logisch, want als Kindle-eigenaar kan je haast niet anders dan ebooks aan te kopen via de Amazon-webwinkel.

Dat de Kindle er mee voor gezorgd heeft dat het ebook vandaag de dag haast alomtegenwoordig geworden is, staat buiten kijf. Al moet er nog één en ander geoptimaliseerd worden. Zo is het in bepaalde landen nog niet mogelijk om ebooks aan te kopen voor iemand anders, en heel wat boeken zijn vandaag nog niet verkrijgbaar als ebook. Daar wil Amazon maar wat graag iets aan doen. Grandinetti: “Het is onze missie om elk boek dat ooit gedrukt is binnen de 60 seconden digitaal beschikbaar te stellen aan gebruikers van over de hele wereld.” Daarvoor heeft Amazon een speciale webpagina voor boeken die nog niet beschikbaar zijn op de Kindle. Via die pagina kunnen gebruikers aan uitgevers laten weten welke boeken ze graag op de Kindle zouden willen lezen.

Tenslotte besteedde The Daily Telegraph in het interview met Russ Grandinetti ook aandacht aan de komst van tablets, waarop boeken verrijkt worden met bewegend beeld en geluid; iets wat op de Kindle (vooralsnog) niet kan. Maar Grandinetti is er van overtuigd dat een ereader als de Kindle zal overleven. “Mensen combineren het gebruik van eInk-apparaten met het gebruik van apps op een tablet of smartphone.” Daarmee refereert hij naar de Kindle-app, die het mogelijk maakt voor gebruikers om aan een boek te beginnen op hun Kindle, en het vervolg te lezen op hun tablet of smartphone.

(Via: Independent.ie)

Vorig artikelOYO van Selexyz tijdelijk te koop voor 99 euro
Volgend artikelOYO ereader nu tijdelijk voor maar 99 euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in