Eerste blik op nieuwe Nook Simple Touch met GlowLight

0

De Amerikaanse boekhandelsketen Barnes & Noble heeft gisteren de nieuwe versie van de Nook Simple Touch gepresenteerd. Bijzonder aan deze 6 inch ereader is het feit dat er schermverlichting in het apparaat zit ingebouwd. Hiermee is B&N een stap voor op concurrenten als Amazon en Kobo, die deze functie nog niet ingebouwd hebben.

Behalve het verlichte scherm heeft de nieuwe versie van de Nook weinig veranderingen ten opzichte van de vorige editie. Wel is het gewicht nog iets verder teruggebracht, naar ongeveer 197 gram.

De ingebouwde verlichting van het scherm heeft daarbij wel een gevolg voor de batterijduur van het apparaat. Kon de vorige Nook nog 2 maanden mee bij gemiddelde leestijd van een half uur per dag, de nieuwe kan dat nog maar een maand, wanneer je het licht een half uur per dag gebruikt. In de praktijk zal dat wellicht nogal meevallen wanneer je de ereader op verschillende momenten per dag gebruikt.

De nieuwe Nook gaat voor 139 dollar over de toonbank en zal vanaf begin mei geleverd worden. Vanuit Nederland kan het apparaat nog niet besteld worden, ondanks sterke geruchten dat Barnes & Noble binnenkort ook in Nederland actief zal worden op de ebookmarkt.

Hieronder zie je een tweetal filmpjes van de nieuwe Nook Simple Touch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in