Cooler ereader: het iPod-moment is aangebroken

0

Eind mei wordt er in Groot-Brittannië een nieuwe ereader gelanceerd. Cool-er is half zo zwaar als de Kindle en de Sony ereader. De site op 29 mei 2009 online gezet.

Het design is ontworpen door Neil Jones en hij is duidelijk beïnvloed door Apples iPod. De ereader zal ePub, txt, PDF en jpg formaten ondersteunen. Jones was het zat dat er verschillende ereaders waren die lezers beperkten in hun keuze om boeken op andere apparaten te lezen of te delen met andere lezers.

Volgens het persbericht zal de batterij zo’n 8000 pagina’s kunnen omslaan. Dat is het enige waar energie voor nodig is. Het scherm kan vanuit elke hoek gelezen worden en ook met direct zonlicht.

Het apparaat klinkt werkelijk als een concurrent voor andere ereaders: nog geen 150 gram (5 ounces), 0,8 cm (1/3 van een inch) dik en beschikbaar in 8 kleuren en talen en 1 Gb aan opslagruimte. Ook kun je er een SD-card in stoppen, zodat je die ingebouwde 1 Gb nog kunt uitbouwen.

Je kunt het apparaatje volstoppen met audiobooks, ebooks en mp3-tjes die via de website coolerbooks.com beschikbaar komen. Het is niet bekend of dit apparaat naar Nederland komt.

(Via: TechRadar.)

Vorig artikelToch geen nieuwe Zune mobiel
Volgend artikelAdvertenties in Sony ereader

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in