Microsoft ook in protest tegen Europese vastlegging ‘App Store’

0

Nadat Microsoft in de VS formeel protest heeft ingediend tegen de vastlegging van de merknaam ‘App Store’ door Apple, is nu Europa aan de beurt. Samen met HTC, Nokia en Sony Ericsson, heeft het bedrijf een klacht ingediend bij het Europese bureau voor merknamen, OHIM.

Apple introduceerde de term App Store halverwege 2008, waarna het snel synoniem kwam te staan voor de applicatiewinkel van Apple. In de App Store verkoopt Apple sindsdien verschillende soorten apps, voor bijvoorbeeld spelletjes en digitale boeken. Andere bedrijven hebben inmiddels echter ook eigen applicatiewinkels ontwikkeld, en willen de term App Store daar ook voor kunnen gebruiken.

Apple heeft in de VS geprobeerd de term App Store vast te leggen bij het U.S. Patent and Trademark Office. Daartegen tekende Microsoft protest aan. In Europa lopen momenteel drie verschillende registraties van Apple voor ‘App Store’, zo blijkt uit gegevens van het OHIM. Een daarvan komt op aanvraag van Amazon momenteel in aanmerking om geannuleerd te worden, een ander gaat om het logo van de Apple App Store. De derde werd op 30 maart 2011 aangevraagd door Apple en omvat een veel bredere categorisering dan de eerdere aanvraag.

Volgens een woordvoerder van Microsoft zou de term echter niet geregistreerd mogen worden als merknaam. “App Store is net als Book Store of Toy Store een algemene term, die beschikbaar moet blijven voor iedereen die apps wil verkopen.”

(Via Techflash.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in