Topman Jeff Bezos: ‘stay tuned’ voor Amazon-tablet

0

In een vraaggesprek met Consumer Reports, de Amerikaanse consumentenbond, bevestigde noch ontkende Amazon-topman Jeff Bezos de komst van een tablet. Bezos stelde dat, mocht het apparaat er komen, het eerder zou zijn om het aanbod uit te breiden dan om de Kindle te vervangen. Een echte aankondiging deed hij niet, wel zei hij: “Stay tuned.”

Amazon zal ‘altijd’ een speciaal leesapparaat zoals de Kindle willen blijven aanbieden. De populariteit van tablets betekent volgens Bezos niet het einde van ereaders. Ook zal een eventuele nieuwe tablet van Amazon niet bedoeld zijn om een andere tablet uit de markt te drijven.

De gedachte is volgens Bezos dan ook onterecht dat een mogelijke Amazon-tablet een iPad-killer zou kunnen zijn. “Ik houd niet van de term ‘killer’. Bij een nieuw product probeert een bedrijf waarschijnlijk niet om een ander bedrijf helemaal uit de markt te drukken.Je hoopt juist dat je deel van iets ‘groots’ kunt worden.”

Jeff Bezos werd ook gevraagd naar de komst van mogelijke kleurenschermen voor de Kindle. Zoals hij ook al eerder had laten weten vindt Amazon de kleurenversie van E Ink nog niet klaar voor een product. Toch stelde hij wel dat het logisch zou zijn dat er een “reflectief kleurenscherm met laag energieverbruik zou komen”, op basis waarvan je een “fantastisch product zou kunnen maken”.

(Via: Consumer Reports.)

Vorig artikelMicrosoft ook in protest tegen Europese vastlegging ‘App Store’
Volgend artikelSamsung kondigt leesvriendelijker tabletscherm aan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in