Samsung kondigt leesvriendelijker tabletscherm aan

0

Samsung zal volgende week een scherm vertonen met een hoge pixeldichtheid en een grote helderheid. Het bedrijf verwacht dat deze zogenaamde PenTile-schermen nog dit jaar commercieel verkrijgbaar zullen zijn voor tablets. Het nieuwe scherm van Samsung komt qua pixeldichtheid in de buurt van de Retina-schermen die Apple voor de iPhone en de iPod touch gebruikt.

Het scherm dat Samsung van 17 tot 19 mei vertoont op SID Display Week 2011 heeft een grootte van 10,1 inch en een schermresolutie van 2.560 bij 1.600 pixels. Dit komt neer op een pixeldichtheid van 300 dpi (dots per inch). De kleinere schermen van de nieuwste generatie iPhones hebben een dichtheid van 326 dpi.

Met een dichtheid van boven de 300 zijn individuele pixels vanaf normale kijkhoogte niet meer zichtbaar voor het menselijk oog, waardoor een scherper beeld ontstaat. Samsung verwacht dan ook dat de PenTile-schermen nog beter geschikt zullen zijn voor onder meer het lezen van boeken en het bekijken van films.

Bovendien heeft het nieuw ontwikkelde scherm van Samsung in de spaarstand een helderheid van 300 cd/m2 (cd/m2 is een standaardmaat voor luminantie), en in de maximale stand 600 cd/m2, voor een betere leesbaarheid buitenshuis. Ter vergelijking: de iPad 2 heeft een maximale helderheid van 432 cd/m2. Samsung claimt verder dat het nieuwe scherm in de spaarstand 40 procent energiezuiniger is dan traditionele schermen.

Deze nieuwe schermen openen de weg naar een tablet met een hoge pixeldichtheid. Apple zou naar verluidt geprobeerd hebben een dergelijk scherm al voor de iPad 2 te gebruiken, maar dat mislukte door hoge kosten en beperkingen van de techniek.

(Via: TUAW.)

Vorig artikelTopman Jeff Bezos: ‘stay tuned’ voor Amazon-tablet
Volgend artikelDuitstalige Aside Magazine is eerste HTML 5-tijdschrift

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in